shop » informatie

Wat voor skates heb ik nodig?

In het skeeleren zijn er 3 bekende categorieën; Aggressive skates, Free skates en Speedskates. 

Aggressive skate

Dit is voor de echte stunters onder ons, je kan hiermee grinden, grote sprongen en nog veel meer tricks doen. Deze zijn daar ook voor gemaakt. Je hebt in de categorie Aggressive skate 2 soorten. De eerste zijn de aggressive skates met 4 wielen. Deze zijn minder ideaal voor grinden (het kan hier zeker mee het is alleen net iets lastiger). Ze zijn wel fijn voor het street skaten, dit is als je rond skeelert en leuke tricks wilt doen. Het rijd makkelijker en je gaat sneller. De andere zijn met 2 wielen. Op de plek waar normaal de andere wielen zitten zijn nu anti-rocker wielen bevestigt. Deze heten ook wel eens grindwielen. Zoals de naam zegt dit is om te grinden. Het zorgt ervoor dat als je grind je op je plek blijft. Het is hierdoor ook stukken makkelijker om te grinden. Je gaat wel iets minder snel en rijd wat minder fijn, ze zijn niet bedoeld voor tochtjes skeeleren. Dit moet je ook echt niet doen. Je kan echt wel even een stukje skeeleren, maar maak het niet te lang. 

Kijk uit! Op Aggressive skates zitten zachtere wielen dan andere soorten skates. Vaak rond de 90a. Dit is ideaal om zacht te landen bij sprongen. Alleen als je hiermee op slecht wegdek gaat rijden zijn je wielen binnen 3 maanden op (ligt eraan hoevaak je ze gebruikt natuurlijk). Als je ze alleen in skateparken gebruikt kan je vaak er wel 1-2 en soms wel 3 jaar mee doen (ook dit ligt aan hoevaak je ze gebruikt).

 

Freeskate

De standaard skeelers die je overal ziet zijn de Free skates. Deze zijn bedoeld voor entertainment, gewoon om even lekker te skeeleren. Hierin heb je de wat professionelere en de wat simpelere. Ben je een goede skater en wil je in je vrije tijd skeeleren raad ik de professionelere aan. Wil je beginnen met skeeleren? Dan raad ik je de simpelere aan.

 

Speedskate

Speedskates zijn voor degene die snelheid willen. Veel mensen vergelijken dit erg met schaatsen. Met speedskates worden wedstrijden gereden op een baan van 200m. Door de grote wielen en de daardoor lange frames is snelheid geen probleem. Deze skates zijn bedoeld voor serieuze speedskaters.