Kunt u niet vinden wat u zoekt? Stuur een mail met wat u nodig heeft en misschien kunnen we dat voor u regelen!

shop » INFORMATIE

Wat voor skeelers heb ik nodig?

In het skeeleren heb je 3 verschillende soorten skeelers; Aggressive skates, Free skates en Speedskates. 

Aggressive skate

Dit is voor de echte stunters onder ons, je kan hiermee grinden, grote sprongen en nog veel meer tricks doen. Deze zijn daar ook voor gemaakt. Je hebt in de categorie Aggressive skate 2 soorten. De eerste zijn de aggressive skates met 4 wielen. Deze zijn minder ideaal voor grinden (het kan hier zeker mee het is alleen net iets lastiger). Ze zijn wel fijn voor het street skaten, dit is als je rond skeelert en leuke tricks wilt doen. Het rijd makkelijker en je gaat sneller. De andere zijn met 2 wielen. Op de plek waar normaal de andere wielen zitten zijn nu anti-rocker wielen bevestigt. Deze heten ook wel eens grindwielen. Zoals de naam zegt dit is om te grinden. Het zorgt ervoor dat als je grind je op je plek blijft. Het is hierdoor ook stukken makkelijker om te grinden. Je gaat wel iets minder snel en rijd wat minder fijn, ze zijn niet bedoeld voor tochtjes skeeleren. Dit moet je ook echt niet doen. Je kan echt wel even een stukje skeeleren, maar maak het niet te lang. 

Kijk uit! Op Aggressive skates zitten zachtere wielen dan andere soorten skates. Vaak rond de 90a. Dit is ideaal om zacht te landen bij sprongen. Alleen als je hiermee op slecht wegdek gaat rijden zijn je wielen binnen 3 maanden op (ligt eraan hoevaak je ze gebruikt natuurlijk). Als je ze alleen in skateparken gebruikt kan je vaak er wel 1-2 en soms wel 3 jaar mee doen (ook dit ligt aan hoevaak je ze gebruikt).

 

Freeskate

De standaard skeelers die je overal ziet zijn de Free skates. Deze zijn bedoeld voor entertainment gewoon om even lekker te skeeleren. Hierin heb je de wat professionelere en de wat simpelere. Ben je een goede skater en wil je in je vrije tijd skeeleren raad ik de professionelere aan. Vind je skeeleren leuk en wil je het iets anders dan je nu hebt? Of wil je beginnen met skeeleren? Dan raad ik je de simpelere aan

Speedskate

Deze skates zijn echt voor de snelheid, de wielen zijn daarom ook erg groot. Hierdoor is het frame ook lang. Dit maakt de skate wel zwaar. Daarom raad ik aan om te grote wielen te nemen. Wanneer je grotere wielen kan ligt aan jezelf dit is bij iedereen anders. Voor kinderen onder de 12 raad ik nooit grotere wielen dan 90mm aan. Dit is vooral omdat het gewicht van de skate dan te veel is en het je alleen maar tegenwerkt.

De wielen zijn zo groot omdat je dan verder komt met een afzet. 

Ik raad het alleen aan om deze skates te kopen als je er echt mee te gaan skaten en er mee door te gaan. Wil je gewoon snel kunnen skeeleren dan raad ik de freeskates aan. Speedskates zijn helaas nog niet beschikbaar op deze website. Ik raad je aan om naar www.skatedump.nl te gaan. Er zijn er natuurlijk meerdere!